Urmărește-ne

Guestpost de voluntar: #BLP20 CHALLENGE… Te bagi?

Blog

Guestpost de voluntar: #BLP20 CHALLENGE… Te bagi?

Bună! Numele meu este Alice și următorul lucru pe care îl voi face pentru prima dată va fi să vă povestesc despre experiența memorabilă pe care am avut-o la UNTOLD Bloggers Lan Party.

O astfel de introducere nu se datorează unei dorințe de a-mi face neapărat cunoscute numele și intențiile, cât unui lucru pe care l-am învățat la #UBLPXIX: să-mi dau ocazional un challenge și să am încredere în lucrurile faine care pot să iasă din asta.

De altfel, așa am și ajuns aici. Bloggers Lan Party își căuta voluntari printr-un formular lansat și pe facebook, care a ajuns într-un mod atât de random la mine, încât aș putea spune că el m-a găsit pe mine, nu eu pe el. Nu sunt gameriță, blogger și mai auzisem doar foarte vag de acest eveniment, însă întâmplarea face să fiu un mare fan al voluntariatului și nu mă pot abține să nu dau „submit” oricărei înscrieri ce promite să mă ducă spre o experiență interesantă. Ce promitea mai exact BLP? Un eveniment românesc de gaming rezervat bloggerilor, vloggerilor, formatorilor de opinie din social media și tuturor fanilor acestora, un setup ce include turnee amicale cu premii pe PC-uri, console, VR și boardgames, toate acestea în cadrul UNTOLD.  Ei, cum să ratezi o asemenea provocare?

Deși călătorise prin multe orașe din țară, ajungând la ediția cu numărul 19 și pentru a două oară parte din marele festival, eu făceam doar pentru prima dată cunoștință cu BLP și constatam surprinsă că nu reușea ceea ce a promis. Și aici chiar vreau să ridic câteva probleme serioase organizatorilor. Când m-am înscris, nu se menționa nicăieri despre entuziasmul și profesionalismul echipei din spatele acestui eveniment, de la atenția și minuțiozitatea cu care este pregătit setupul, până la prezența constantă a oamenilor din staff care se asigurau în fiecare moment că lucrurile merg bine. De ce nu mi s-a spus mai devreme despre cât de tare este să fii într-o sală plină de oameni aduși laolaltă de pasiunea pentru gaming, care concurează ca adversari, dar devin prieteni înainte ca jocul să se încheie? Niciunde nu scria despre faptul că dincolo de a fi despre gaming, BLP este despre socializare și despre cum ai ocazia să întâlnești și să joci cot la cot cu oameni pe care în viața de zi cu zi putem doar să îi urmărim și admirăm de la distanță. Spre exemplu, printre cei prezenți au fost Ioana Grama, Deliric, Pandutzu, Mircea Bravo și mulți alții.

Așadar, da, poate toate acestea ar fi putut fi mențioante într-o secțiune specială de terms&conditions sau poate e mai bine că le-am descoperit singură, pe propria piele. Dar rămân la părerea inițială: BLP nu reușește ceea ce promite, ci înzecit mai mult.

M-am declarat încă de la început profund impresionată și m-am lăsat purtată de vibe-ul acestui eveniment pe tot parcursul celor patru zile de festival, alături de super-colegii mei voluntari. Împreună am întâmpinat invitații, am organizat și supravegheat turneele de joc, i-am încurajat pe oameni să ni se alăture și să profite de toate activitățile fun pe care zona noastră de gaming le punea la dispoziție, oferind o mână de ajutor oricând era nevoie. Fairplay-ul, distracția, munca în echipă erau la ele acasă și îmi demonstrau din nou și din nou de ce iubesc să fiu voluntar. Pentru că tocmai am menționat fairplay-ul, nu aș putea să nu amintesc despre cum ne-am permis să ne bucurăm totodată și de festival și despre cum fiecarei zile de succes la #UBLPXIX îi urma o noapte de petrecut la Main Stage sau în oricare alt colț din frumoasa locație care face UNTOLD-ul atât de magic pe cât îl știți.

Vă povesteam mai sus despre challenge-uri. La #UBLPXIX exista o întreagă varietate, pentru toate gusturile: de la PUBG, Mortal Kombat, FIFA, Guitar Hero, VR, până la Tetris sau board games, care au fost de departe atracțiile evenimentului. Ai fi putut crede că lucrurile vor sta altfel cu atâta obsesie pentru realitatea virtuală în jur sau într-un an în care Cupa Mondială a fost un eveniment atât de controversat, dar la zona noastră de gaming a existat inclusiv turneu de Jenga, ca să nu mai menționez că participanții rămâneau ore întregi uitați la o rundă de Activity. Ce să mai, fie că era din fața unui monitor, de lângă tabla de joc sau în timpul unei mutări strategice și minuțioase a unei piese de Jenga, fiecare colț emana spirit de competiție.

Însă trebuie să recunosc că challenge-ul meu preferat a fost la zona de testimoniale, unde participanții erau filmați în timp ce își dădeau singuri o provocare pe baza unui text prestabilit. Am auzit zeci de: „următorul lucru pe care îl voi face pentru prima dată va fi…”, completate de „să sar cu parașuta/să îmbrățișez o necunoscută/să primesc un tort în față de la Steve Aoki/ să salvez un cățel/ să îmi bat iubitul la FIFA” și multe, multe altele. Varianta mea ați auzit-o deja la început. Cât despre restul, sper ca oamenii să se fi ținut de cuvânt.

Dar ce ne facem cu challenge-ul vostru? Eu v-aș propune ca următorul lucru pe care îl faceți (pentru prima oară sau nu) să fie o vizită la #BLP20, să cunoașteți oamenii frumoși care vă așteaptă acolo și să plecați cu amintiri care să vă facă să vă întoarceți… iar și iar.  

Veți afla când chiar acum. 16-17 noiembrie, București. Unde și cum? În curând. Până atunci, peace out!

Comentează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Posibil datorită

 
Hp OMEN
Samsung
Food Panda
PlayStation
LOGITECH
Eurosport
ULTIMATE EARS
TP-LINK
Impact Hub
 

Cele mai citite

SUS