Urmărește-ne

Toma pe Twitch: 200 de live streams în primele 8 luni – impresii și statistici

Blog

Toma pe Twitch: 200 de live streams în primele 8 luni – impresii și statistici

Toma aici,

Vă salut și vă scriu din această pandemie care ne-a transformat pe cei care eram gameri în și mai gameri ca înainte.

Nu-mi vine să cred c-au trecut 8 luni (14 aprilie 2020) de când m-am apucat să mă joc cu voce tare pe Twitch. Deși știam platforma de ani buni și-o foloseam ca vezulaliz.. vizaleato… viluazit.. viewer (aia e), trebuie să recunosc că fără situația covid nu aș fi luat în considerare să fiu streamer.

Între timp am strâns peste 200 de live-uri (202 la momentul acestui text) în 8 luni, ceea ce înseamnă o medie de 25 de live-uri pe lună. Ceva, nu? E ca un job part-time la Radio Erevan. Da, mă joc și fac bani, numai că NU MĂ JOC pentru că rezolv bug-uri tehnice încontinuu și DAU BANI pe echipamente mai bune de streaming. He he, ce norocos sunt eu și ce mișto e să fii streamer, said Toma never so far.

Fără să stau prea mult pe gânduri mi-e ușor să scot în față și cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat odată cu streaming-ul ăsta. Statistica aia importantă: phazeor, flavius, paco, reni, dani, taj, zores, dee, lucian, para, didi, sundiac, zizuc, ades, tina, bibi, sphincs, robo, biscuite, luci, chowder, edu, george, alexandra, mangusta, phantom, maura, nicu, grv, flux, dekoo, cioby, aghi, nali, cristina, proton, antonio, costel, nozavi – toate astea sunt nick-uri ale oamenilor care vin să stăm împreună la povești (pe cine am uitat să mă ierte, vorba poetului: ori nu ne-am jucat suficient, ori ne-am jucat prea mult) – le-am scris din cap, fără să le citesc de undeva, și m-am obișnuit cu ele ca relații de prietenie sinceră formată cu ajutorul unei pasiuni comune: gaming-ul.

Și nu sunt toți, au fost în 8 luni de stream undeva la 20000 de oameni (dacă mai aud asta cu ”unici” vomit) să mă vadă, iar uneltele de sub capota aplicației îmi arată că am petrecut 927 de ore live. Chiar am legat prietenii și mă bucur acum, în retrospectivă, că am luat decizia asta care m-a ajutat să trec mai ușor prin izolare.

E doar începutul, setup-ul de stream tot trece prin procese de îmbunătățire, dar pasiunea (ca oricare) se dovedește a fi foarte scumpă. Parcă lumina nu bate cum trebuie, parcă aici se poate vedea mai bine pe cadru, parcă ram-ii ăștia nu-s suficienți, dar uite ce tare se încălzește placa video, hai că scârțâie scaunul, uite jocul ăsta nou care a apărut și costă 60 de euro și tot așa.

În fine, ne descurcăm, ne place și munca fără nicio problemă. Unde voiam să ajung cu plusul de valoare în toată treaba asta? Trei chestii:

  1. Oamenii din comunitate – vă iubesc chiar și-așa, cu backseating-ul vostru cu tot, și vă mulțumesc că-mi dați șansa să vă suport și invers (cdecât)
  2. OMEN – partenerul principal Bloggers Lan Party a ales să mă susțină necondiționat și-n condiții anormale, așa că vă invit să vă mai uitați o dată pe insta la cum arată stația mea de gaming pe care mi-au oferit-o.
  3. Ne vedem în fiecare seară de la ora 9 pe twitch.tv/tomanicolau și vă felicit pentru gusturile bune în materie de streameri.

    PS: Ultima ediție BLP vine în 2021, facem cumva

Comentează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Posibil datorită

Cele mai citite

SUS